Consultant Data Management

Bedrijf
PGGM
Type
Fulltime job
Locatie
Zeist
Branche / Vakgebied
Consultancy, Data Science, Retirement & Insurance
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Meer waarde uit data creëren door beter grip te hebben op de eigen data en die van anderen, spreekt dit jou aan?

Jouw rol

In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 246 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

PGGM vindt data een belangrijke bron van informatie, daarom bouwen we al een aantal jaren aan onze datamanagement. We zijn in de afronding van het neerzetten van een goede basis op gebied van data governance, meta data, data architectuur en data kwaliteit. Dit wordt ondersteund door het neerzetten van een goede Data Delivery Infrastructuur waarin een platform is neergezet hoe we data op een snelle, eenduidige en verantwoorde manier van bron naar eindgebruiker willen brengen. De technische inrichting daarvan is afgerond. De rest van dat project is het aantonen van de meerwaarde van dat platform voor PGGM. Dit past bij een belangrijk uitgangspunt waarom we investeren in datamanagement: het bieden van toegevoegde waarde aan de business.

De afdeling Corporate Data Management Office (CDMO) wil dat samen met alle businessunits voor elkaar krijgen door een lange termijn datastrategie te bepalen, een Data Delivery Platform, strak databeleid en richtlijnen neer te zetten. CDMO ondersteunt bij allerlei data management vraagstukken en zorgt dat PGGM goed met haar data om gaat.

Taken van jou als Consultant Data Management:

 • Je Creëert & versterkt draagvlak voor datamanagement bij medewerkers binnen de business. Denkt vanuit het creëren van meerwaarde voor de business.
 • Je geeft sturing op het gebied van datamanagement, fungeert als vraagbaak voor de business en deelt kennis en ervaring met collega’s van CDMO en draagt dat ook weer uit naar de business.

Jouw afdeling binnen PGGM

De datavolwassenheid van PGGM is snel toegenomen. Dat betekent ook een andere rol voor de afdeling CDMO. In plaats van voordoen en uitleggen vanuit centraal regiefunctie, gaan we nu samen met nieuw opgerichte lokale datamanagement organisatie op businessunit niveau aan de slag. In deze hybride datamanagement organisatie wordt het nog meer van belang dat CDMO een center of expertise wordt en daarmee ook een voorloper op wat er op datamanagement vlak gebeurt. Zowel op gebied van techniek als praktijk.

Onze afdeling bestaat in totaal uit 6 personen waarbij we streven naar diversiteit. Alle medewerkers hebben als ambitie om datamanagement bij PGGM op een hoger niveau te brengen. Twee medewerkers doen dit door actief diverse data-initiatieven te ondersteunen, koppelingen te maken met andere beleidsafdelingen, beleid uit te werken en pragmatische richtlijnen op te stellen. Een medewerker heeft een technische achtergrond en werkt actief mee bij het opzetten van het data platform. De data kwaliteitsofficer bewaakt de voortgang van de data management programma’s en de kwaliteit van de opgeleverde producten. De manager werkt ook actief mee op gebied van advisering qua aanpak en verantwoording richting klanten en toezichthouder.

CDMO bestaat nog maar twee en half jaar en is daarmee net uit de pioniersfase van datamanagement opzetten en het belang daarvan uitventen. We zijn nu in een volgende fase door ons als Center of Expertise nog verder op de kaart te zetten. Er is goede onderlinge samenwerking en natuurlijk ook met de businessteams. Het verder groeien in vakbekwaamheid vinden we belangrijk. Zowel op gebied van datamanagement als in het versterken van onze competenties. CDMO is gepositioneerd als een van de IT beleidsafdelingen naast de afdeling Architectuur en Security & Quality Office

Jouw achtergrond

Als Consultant Data Management heb jij een:

 • Een afgeronde WO opleiding bij voorkeur raakvlakken op gebied van Data Management.
 • Jij hebt 1 à 2 jaar ervaring op gebied van implementatie van datamanagement bij (middel)grote bedrijven in de financiële sector.
 • Ervaring op gebied van pensioenen of financiële sector is wenselijk
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en bent resultaatgericht
 • Je werkt zorgvuldig en draagt zorg voor het conform afspraak afleveren van de project- of afdelingsresultaten
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Dutch speaking candidates only.

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een functie voor 32 tot 36 uur per week met flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden, dit doen wij nu volledig en verwachten dat dit post-corona deels zo zal blijven.
 • een bruto maandsalaris tussen € 3210,- en € 4586,- o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (72% betaald door PGGM, 29% door werknemer).
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • Ondersteuning en budget voor goede thuiswerkvoorzieningen.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Meer weten?

Business Consultant Data: jouw nieuwe baan bij PGGM?

Zorg jij er voor dat onze complete potentiele waarde van het platform wordt benut? Solliciteer dan voor via onze website op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met recruiter Harriet Koster, via 06 – 20 31 18 52 of harriet.koster@pggm.nl. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze afdeling Corporate Communicatie

Harriet Koster 480X480

Harriët Koster

Corporate recruiter

0620518407

harriet.koster@pggm.nl

Cancel