(Afstudeer)stage Business Intelligence

Bedrijf
SINCERIUS
Type
Internship
Locatie
Amsterdam,Rotterdam
Branche / Vakgebied
Consultancy, Data Science, IT & Programming
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://sincerius.nl/nl/werken-bij/

Omschrijving

Scriptie schrijven, lekker meewerken en daarna doorstromen naar je eerste baan? Tijd om alle kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, in praktijk te brengen? 

Denk dan eens aan SINCERIUS, frontrunner in data-driven due diligence.  We halen het maximale uit data voor onze klanten en vertalen dit naar een helder en compact advies. We leggen onze kwaliteitsstandaard hoog en werken hard. Hands-on. Spot-on. Oprecht.

SINCERIUS biedt next level Transaction Services en ondersteunt haar klanten in alle fasen van de investeringscyclus: met Financial Due Diligence, Business Intelligence Solutions en Performance Improvement. We doen diepgaand onderzoek naar de financiële situatie van een organisatie bij een fusie, overname of verkoop.  

Ons in-house development team heeft de SINCERIUS Business Insight tool ontwikkeld waarmee alle financiële en operationele KPI’s en rapportages in één dashboard zichtbaar zijn voor onze klanten; realtime inzicht in de prestaties van hun onderneming en op maat gemaakt. De innovatieve analyse-tools die het BI-team ontwikkelt voor onze klanten, gebruiken wij uiteraard ook in onze financial due diligence onderzoeken. Zo bieden we next level Transaction Services.

Jouw afstudeeropdracht

Of je nu zelf een onderwerp hebt of een onderwerp dat wij hebben wilt oppakken, bij SINCERIUS hebben we de ruimte voor een scriptie stage. 

Voorbeelden van onderwerpen:

 • Toepassen van classificatie methodes bij het mappen van grootboekrekeningen;
  Om het overzicht te houden op de financiële transacties binnen het bedrijf, boeken bedrijven mutaties in administratiesystemen onder unieke grootboekrekeningen. Deze grootboekrekeningen worden gebruikt bij het plaatsen van de mutaties onder posten op de balans en/of P&L (winst en verliesrekening). Het toewijzen van grootboekrekeningen aan de juiste categorie op de balans of P&L is een tijdrovende, maar belangrijke taak voor de consultant die de balans en P&L opstelt. SINCERIUS is opzoek naar een techniek die op basis van gegeven variabelen de juiste categorie van de grootboekrekeningen voorspelt zodat we deze handmatige klus grotendeels kunnen automatiseren. 

 • Machine learning toepassen voor het herkennen van bijzondere financiële transacties;
  Het Transactions Services (TS) team analyseert de (historische) financiële prestatie van bedrijven. Een aspect van dit proces is het analyseren van financiële maandcijfers met als doel het ontdekken van uitschieters hierin. Deze uitschieters kunnen interessante informatie bevatten. Het doel van deze scriptieopdracht is om met gebruik van modellen deze uitschieters te ontdekken en te highlighten als punt van aandacht. Een consultant kan de uitschieters diepgaander onderzoeken.

 • Het forecasten van de financiële of operationele performance van bedrijven;
  Het correct voorspellen (forecasten) van de toekomstige financiële prestaties is essentieel voor het plannen van de richting van het bedrijf. Elk team binnen SINCERIUS krijgt hier vragen over van klanten. Bij deze scriptieopdracht ontwikkel en integreer je data-driven financiële prognoses. 

Tijdens het schrijven van je scriptie bij SINCERIUS heb je de beschikking over gedetailleerde financiële en operationele data van meer dan 200 MKB bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende type bedrijven. Hiermee kan je het model verder ontwikkelen en uitgebreid toetsen aan echte bedrijfsdata.

Getting the full picture

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de klant en werk je zowel op locatie, als bij ons op kantoor in Amsterdam. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op? welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens, laten je in- en uitzoomen zodat je de details begrijpt én uiteindelijk het hele plaatje leert te begrijpen.  Jouw bevindingen nemen we vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Je steile leercurve

Om onze dienstverlening next level te houden, blijven we onszelf steeds uitdagen en staan groei en ontwikkeling centraal. En daar profiteert niet alleen de klant van, maar ook jij.  Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met ons ervaren en gedreven team, in combinatie met een innovatief en eigenwijs opleidingsprogramma op maat. En voor een optimale start koppelen we je aan een buddy die je de eerste 2 maanden training on-the-job geeft en bij wie je met al je vragen terecht kan.

Onze mensen zijn net even anders; net wat oprechter, toegankelijker, eigenwijzer en pragmatischer. Bij SINCERIUS mogen mensen open, eerlijk en kwetsbaar zijn. Samen zorgt dit voor een fijne en veilige leer- en werkomgeving én een steile leercurve.

Wie ben jij?

 • Masterfase van je WO studie, zoals econometrie, natuurkunde of een andere bèta-studie. 

 • Sterk analytisch.

 • Goede programmeervaardigheden (R, Python, SQL)

 • Toepassen van data-analyse- en optimalisatietechnieken

 • Affiniteit met financiële data is een pré

 • Vrienden omschrijven je als kritisch en oprecht;

 • Je bent proactief en overstelpt ons met vragen;

 • Je bent een doorzetter, nieuwe dingen ontwikkelen is niet altijd meteen succesvol en daar laat jij je niet door uit het veld slaan;

 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega en staat stevig in je schoenen;

 • Je bent bereid te werken op kantoor in Amsterdam en in Heemstede.

Wie zijn wij?

Wij zijn het Business Intelligence team binnen SINCERIUS. Om onze BI-ambities te versnellen, werken we intensief samen met MK2 Software, een softwarebedrijf gespecialiseerd in Business Intelligence en gevestigd in Heemstede. Uiteraard staan we in contact met heel SINCERIUS. We bundelen onze financiële en technologische kennis om nóg gavere functies te maken voor het platform.

Bij SINCERIUS en MK2 werken veel jonge mensen en we zijn beiden ambitieuze bedrijven die snel groeien. Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, ondernemerschap, innovatie, hands-on mentaliteit en plezier. 

 • Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard;  

 • We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in;  

 • We zijn in staat om snel en efficiënt tot de kern door te dringen;  

We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar; We doen het samen en helpen elkaar. 

Wat bieden wij?

 • Een werkdag die altijd anders is. De taken zijn breed en flexibel en je deelt zelf je dagen in; 

 • Veel vrijheid in hoe je jouw projecten aanpakt. Benut vooral je creativiteit en wees niet bang om out-of-the-box te denken. Wie weet draait jouw oplossing binnen de kortste keren live!

 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden, het volgen van externe trainingen en uiteraard training-on-the-job; 

 • Een ervaren mentor waar je terecht kunt met al je vragen; 

 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten en af en toe op een fijne werkplek in Heemstede; 

 • Een stagevergoeding van €750,- per maand;

 • Gezellige borrels en feesten, samen varen bij mooi weer, sportieve uitjes, samen (après-)skiën en nog veel meer!

Are you getting the full picture?

Wil je meer weten, zodat je het plaatje helemaal compleet kunt krijgen? Ga naar sincerius.nl/werken-bij voor meer informatie over onze dienstverlening, ons eigenwijze opleidingsprogramma en wie we zijn. Ben je al overtuigd? Solliciteer dan via de website. 

Erachter komen of deze functie bij jou past? Wij staan altijd open voor een (digitaal) kopje koffie! Stuur een mail naar solliciteren@sincerius.nl, Lotte Huft (Consultant BI) legt je graag meer uit over deze stage, dit kan digitaal of bij ons op kantoor. 

 

Cancel