Inhousedagen - The Experience

The Experience is een evenement waarbij 18 tot 24 geselecteerde econometrie-, operationele research- en actuariaatstudenten zich in cases proberen te onderscheiden op het gebied van analytisch vermogen, motivatie en sociale vaardigheden. De inhouse kennismaking biedt de uitgelezen mogelijkheid om te ontdekken hoe het is om te werken bij verschillende toonaangevende bedrijven.

Tijdens de verrassende en uitdagende cases zullen meerdere aspecten van het werk aan de orde komen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een gesprek met een klant, een beurscrash, onderhandelingen en een strakke deadline. Gedurende de lunches en borrels is er de kans om op een informele manier in contact te komen met de bedrijven.

De best presterende deelnemer van het evenement wint de felbegeerde The Experience trofee en andere mooie prijzen! Afgelopen jaar was deze prijs een iPad. Ook maak je als deelnemer kans op veel andere gave prijzen zoals dagprijzen en verlotingen onder de inschrijvingen.

De deelnemers worden individueel beoordeeld door de bedrijven en commissie, dit wordt gedaan aan de hand van punten. Punten worden toegekend door het stellen van kritische vragen, goed samenwerken in teamverband, een goede presentatie etc.

Bezochte bedrijven 2018:

  • ING
  • EY
  • MIcompany
  • Optiver

Ervaring van een student:

Ik vond de The Experience - Business Battle een ontzettend informatief en leuk evenement om aan te deel te nemen. Naast dat het interessant was om de bedrijven een keer van binnen te zien, gaf het een goede impressie van de bedrijfscultuur en de werkomgeving. Dit gaf mij de kans de bedrijven beter te leren kennen. In plaats van de standaard cases, waren het interactieve dagen waarin een pro-actieve houding werd verwacht. Dit vormde een goed beeld van de te verwachte werkzaamheden. Doordat iedereen de competitie graag wilde winnen, was er fanatieke inzet, wat het leuker maakte om als team samen te werken. Daarnaast zorgde de dynamische opzet ervoor dat het niet alleen ging om de juiste oplossing, maar kregen we ook voldoende ruimte voor discussies en strategieën die we konden gebruiken tijdens de rollen spellen en andere aspecten. Ik deed mee aan The Experience Business Battle ter oriëntatie voor een mogelijke baan en heeft me zeker geholpen met mijn keuze.

- Nynke Osinga

Cancel