Voor de student

Wat is de Analytics Academy?

De Analytics Academy is een initiatief van de VSAE opgezet in 2015, waarbij studenten de kans krijgen om als kwantitatieve consultant aan de slag te gaan en hun theoretische kennis toe te passen op echte data van een non-profit organisatie. Elk semester doen er verschillende organisaties mee, elk met een unieke case en unieke data. De partner organisties hebben een probleem en aan jou is de taak om hun consultant te zijn: stel een onderzoeksvraag op, doe onderzoek met de gegeven data en presenteer vervolgens je bevindingen en op maat gemaakte advies aan de organisatie. Als Analytics Academy analist werk je in groepen van 5 VSAE studenten waarmee je ongeveer 4 uur per week aan de case besteedt.

Welke organisaties doen dit semester mee?

De projecten van dit semester zullen later bekend gemaakt worden. Kijk voor meer informatie op de pagina Impact Projects.

Waarom moet ik meedoen?

Afgezien van een geweldige tijd waarin je nieuwe medestudenten ontmoet en nauw met elkaar samenwerkt., biedt de Analytics Academy een kans om te werken aan een echt project. Daarnaast organiseren verschillende bedrijven trainingen over relevante onderwerpen, om zo elke groep te helpen bij het voltooien van hun project. Eerdere trainingen bestaan uit onder andere een data kwaliteit, leadership en Microsoft Excel training. Meedoen aan de Analytics Academy is ook een manier om je CV een boost te geven!

Hoe kan ik meedoen?

Als je interesse hebt in de Analytics Academy, kom naar de Kick-Off op 23 februari 2024 om 17:00 (locatie wordt later gedeeld), waar alle projecten voor de lente ronde van de Analytics Academy zullen worden gepresenteerd en je de kans krijgt om vragen te stellen! Je kan je aanmelden als analist door een email te sturen naar analyticsacademy@vsae.nl voor  3 maart 2024 23:59, waarna je uitgenodigd zal worden voor een sollicitatie.

Voor vragen kun je ons altijd bereiken op analyticsacademy@vsae.nl.

Cancel