Junior Management Consultant Publieke Domein

Bedrijf
Capgemini
Type
Fulltime job
Locatie
Utrecht
Sector
Consultancy, Data Science, IT & Programming
Website
https://www.werkenbijcapgemini.nl/

Omschrijving

Jouw rol

Waarde toevoegen voor de overheid, het bedrijfsleven en burgers, dat is waar wij binnen de public practice van Capgemini Consulting naar streven. Wij helpen nationale en internationale klanten met het geven van strategisch beleidsadvies en het implementeren daarvan. Dat doen wij in een hecht team van consultants met verschillende achtergronden. Iedereen krijgt daarom veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, terwijl er genoeg support is als dat nodig is. Hierdoor heb je veel vrijheid, maar wordt er wel een proactieve houding verwacht.

De Public Insights & Data competentiegroep van Capgemini Consulting is gespecialiseerd in data gedreven strategisch beleidsadvies voor de publieke sector. De groep maakt gebruik van een innovatieve benadering van op feiten gebaseerd onderzoek naar het overheidsbeleid op basis van kwalitatieve en kwantitatieve methodes. Aan de hand van meerdere studies uitgevoerd op zowel nationaal als Europees niveau geeft de groep strategisch advies aan een breed scala van overheidsinstanties, voornamelijk op het gebied van publieke economie en digitale governance. De groep helpt Europese, nationale en regionale overheden om de publieke waarde van hun beleid te verbeteren in een dynamische omgeving, door gegevens te vertalen naar bruikbare inzichten. Benieuwd naar wat voor projecten wij doen? Een paar voorbeelden:

 • Europese lidstaten helpen met hun open data strategie als hoofdpartij in het Open Data project, link
 • De standaard zetten voor digitalisering van Europese overheden, link

Wat vragen we van je?

Capgemini Consulting is op zoek naar authentieke collega’s met passie voor het consultancy vak, die veel belang hechten aan continue professionele ontwikkeling. Je vindt het een uitdaging om multidisciplinair een duurzame transformatie te realiseren; zowel samen met de klant als samen met collega’s. Je springt in op de wensen van de klant. Initiatief, ondernemerschap en een visie op het vakgebied zijn voor jou belangrijke kwaliteiten.

Je hebt daarnaast:

 • Een afgeronde WO-opleiding met uitstekende studieresultaten in bijvoorbeeld (algemene) Economie, Bedrijfseconomie of een vergelijkbare studie;
 • Ervaring en/of specialistische kennis op het gebied van onderzoeksmethoden & technieken. Dit kan zijn in de vorm van een relevante studie, stage, nevenactiviteit of (bij-)baan;
 • Relevante kennis en/of ervaring met het werken binnen de publieke sector en/of consultancy;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse én Engelse taal;
 • Je beschikt over sterke analytische en communicatieve vaardigheden en werkt resultaatgericht;
 • Affiniteit met het werken met/interpreteren van data vraagstukken.

Ons aanbod

We staan bekend om onze op maat gemaakte groeipaden, onze individuele begeleiding en onze trainingen zowel on-the-job als op onze Capgemini University in Parijs. Tevens zal je de eerste 2 tot 3 maanden opgeleid worden in ons eigen “The Institute”. Daar word je samen met alle young professionals uit Nederland en Duitsland ondergedompeld in de wereld van consultancy. Deze zal plaatsvinden aan The Institute in zowel Nederland als Duitsland. Klik op deze link voor een filmpje meer informatie over The Institute.

Ons arbeidsvoorwaardenpakket omvat:

 • Een marktconform salaris;
 • Een bonusregeling op maat;
 • 26 vakantiedagen en de mogelijkheid om vakantiedagen bij te kopen;
 • Laptop en telefoonabonnement;
 • Een premievrij pensioen en naar eigen keuze te besteden mobiliteitsvergoeding.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Annelies Westerman (Recruiter)
annelies.westerman@capgemini.com
06-15622643

Cancel