Duaal student KLM Cityhopper - Developer Wizard of OPS

Bedrijf
KLM
Type
Student job
Locatie
Amstelveen
Sector
Consulting, Data Science, Operations Research

Omschrijving

Is dit jouw ticket in de wereld van KLM?

Zou jij graag een baan willen combineren met jouw studie? En heb jij dit altijd al willen doen in een dynamische en internationale organisatie? Dan is dit jouw kans! Wij zijn namelijk op zoek naar een duaal student.

Jouw werkomgeving
KLM Cityhopper (KLC) is een volledige dochteronderneming van KLM, bestaat uit een Nederlandse en een Engelse juridische entiteit en is één van de grotere regionale luchtvaartmaatschappijen in Europa. KLM Cityhopper is verantwoordelijk voor ca. 55% van de Europese productie van KLM. Met een moderne vloot, bestaande uit 42 toestellen (30x Embraer 190, 12x Embraer 175 vliegtuigen) voeren wij jaarlijks ongeveer 100.000 vluchten uit naar 70 Europese bestemmingen. De overwegend jonge medewerkers (1250 Fte’s) zetten zich met groot enthousiasme in om de KLM/KLC passagiers (8 mln. per jaar) de best mogelijke service en punctualiteit te bieden.

De missie van KLC is “to carry passengers for KLM in Europe - safe, comfortable and on time - focused on flexible solutions at competitive costs”. Jij komt te werken bij de divisie Operations Planning & Control van KLC. Deze divisie is verantwoordelijk voor een optimale benutting van vloot en bemanning (cockpit & cabine, volgens 4 cao’s). En daarbij wordt gezocht naar de beste match tussen de commerciële vraag en de operationele uitvoerbaarheid, vanuit financieel, operationeel en sociaal oogpunt.

Jouw uitdaging

Als Developer Wizard of OPS ga jij een directe bijdrage leveren aan de Decision Support tool die we op dit moment aan het ontwikkelen zijn voor de KLC collega’s in het KLM-KLC Operations Control Center (OCC). De tool moet helpen puzzelen, om bij verstoringen in de actuele vliegoperatie –bijv. door slecht weer, door uitval van vliegtuigen of crew- bepaalde oplossingen voor te stellen. Het doel is om de geplande operatie toch zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Jij gaat nauw samenwerken in een team van consultants en developers van de afdeling Operations Research van KLM IS, die het genoemde model/tool nu incrementeel aan het ontwikkelen zijn. Daarnaast heb je ook direct contact met de business experts van KLC Operations Control en van andere betrokken business afdelingen. Zo wordt elk nieuw increment steeds intensief voorbereid en uitgebreid getest samen met de operators in het OCC. Het programmeren in Java is een essentieel onderdeel van je werkzaamheden.

Wie zoeken wij?
Jij bent bezig met een WO master met een sterk analytische component (bijv. Operations Research, Econometrie, Wiskunde, Business Analytics, (Technische) Informatica). Ook heb jij kennis van een combinatie van ICT, statistiek, operations research en/of business/proces/data analyse.

Jij bent in staat om zowel in teamverband als zelfstandig mee te werken aan een ambitieus en innovatief ICT en business change project. Je hebt affiniteit met ICT en programmeerervaring met Java. Je vindt het leuk om te programmeren en om je hierin verder te ontwikkelen. Ervaring met databases en/of version control tools is niet noodzakelijk, maar het maakt je nog geschikter voor deze positie. Je hebt goede kennis van statistiek en ervaring met het toepassen van wiskundige modellen en algoritmes. Je kunt je inleven in de klant en weet anderen te overtuigen van jouw ideeën en adviezen. Ten slotte beschik je over sterke communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Je denkt buiten kaders, je bent nieuwsgierig, innovatief en met een open houding in staat om een teamresultaat neer te zetten.

Je bent vanaf Februari 2018 beschikbaar voor 12 maanden en voor 2,5 dag in de week. Exacte startdatum is in overleg.

Wat bieden wij?

Deze functie biedt je de kans om ruime werkervaring op te doen en tegelijkertijd kennis te maken met een interessante werkgever als KLM. Je ontvangt een navenante vergoeding.

Het betreft een 50%-deeltijdfunctie als duaal student. De standplaats is Amstelveen. Afhankelijk van het project kun je een deel van de tijd ook op een andere locatie rondom Schiphol worden gestationeerd.

Are you ready for take-off?

Herken jij jezelf helemaal in deze omschrijving en ben jij klaar voor een vliegende start? Klik dan op solliciteren en laat door middel van een motivatiebrief zien waarom wij jou moeten uitnodigen op gesprek.

In jouw brief willen wij niet alleen de motivatie voor deze stage zien, maar ook waarom jij voor KLM wilt werken, wat je van de stage verwacht en wat je graag zou willen leren.

Veiligheidsonderzoeken en een test maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Meer informatie
Eline Kleve, Recruiter

T: + 31 (0) 6 28 89 91 76

E: Eline.Kleve@klm.com

Cancel