Junior Data Scientist

Bedrijf
SENTENSOR
Type
Student job
Locatie
Rotterdam
Sector
Data Science

Omschrijving

Stagiair/Werkstudent/Afstudeeropdracht

Leiden en Rotterdam

Wie zijn wij?

SENTENSOR gelooft dat het succes van een organisatiestrategie vooral zit in de menselijke factoren: het vertonen van juiste houding en gedrag, naar elkaar en naar buiten. Dat is niet gemakkelijk: organisaties worstelen met de adoptie van nieuwe verdienmodellen, digitale werkprocessen, lean/agile werkmethoden, blockchain toepassingen, compliance. Hoe kunnen teams effectief gedrag ontwikkelen en bijsturen als iedereen acteert vanuit zijn eigen subjectieve perceptie en context?

Tot dusver ging dit vooral op basis van rapportages, meningen, gevoelens en indrukken over beleid, uitvoering, en elkaars prestaties. Vaak ondersteund door consultants en coaches. Met moderne technologie kan dit effectiever, sneller en veel duurzamer. SENTENSOR toont dit aan met een innovatief digitaal platform op basis van systems dynamics. Het platform voert regelmatig een geautomatiseerde, adaptieve dialoog met gebruikers, meet procesfactoren, berekent patronen en geeft gericht, stapsgewijs feedback over specifiek gedrag dat per team nodig is voor het succes van een organisatiestrategie.

Wij zijn een snelgroeiende onderneming met inmiddels 15 grotere klanten in bedrijfsleven en overheid. We werken samen met diverse (grotere) consultancy partners en wetenschapsteams.

Wat is de vraagstelling?

1. Ontwikkeling van win/faalkosten benchmarks op nationaal niveau voor standaard projectactiviteiten in de publieke infrastructuur (wegen, viaducten, bruggen etc). Hierbij benutten we onder meer beschikbare data uit transactiesystemen tussen opdrachtgever (gemeenten, provincies) en opdrachtnemers (aannemers).

2. Ontwikkeling van een praktische blauwdruk voor Operationeel Zelfstandig Teams binnen organisaties. Hierbij gebruiken we onder meer de beschikbare proces en outputdata binnen een groot Nederlands Zelfstandig Bestuursorgaan.

3. Verhoging van het tempo en de slaagkans van ERP implementaties in organisaties door teams die ermee werken inzicht te geven in dynamische verbanden tussen hun gedrag, operationele voortgang en ERP-systeemgebruik.

Wat je doet

Je past geavanceerde (statistische) analysetechnieken toe om gekwantificeerde inzichten en voorspellende scenario’s te genereren op basis van gemeten human factor data en operationele procesdata. Inzichten die bijdragen aan de voortgang van specifieke strategische initiatieven bij klanten en aan de verdere ontwikkeling van het SENTENSOR platform. Je vormt daarin de verbinding tussen data-analyse, duiding en toepassing.

Wie zoeken we?

  • Een post-bachelor student Econometrie/Toegepaste Wiskunde (of verwant)
  • Voor de eerste of de tweede helft van 2018.
  • Je hebt ervaring met statistische tools zoals R en programmeertalen zoals SPSS, SAS en SQL en je wilt je daarin verder ontwikkelen.
  • Je bent geïnteresseerd in de werking en ontwikkeling van organisaties.
  • Je bent dienstverlenend en je kan goed samenwerken.

Wat wij bieden

  • Verantwoordelijke teampositie in een innovatieve, maatschappelijk betrokken onderneming.
  • Een leerzame functie op het snijvlak van Operations Research en Organisational Behaviour waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd.
  • Uitstekende begeleiding binnen een jong, multidisciplinair academisch gevormd team
  • Werktijden in overleg 2-4 dagen in de week
  • Uitstekende vergoeding.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer via marc@sentensor.com. Of bel Marc Hendrickx voor meer informatie op +31 (0) 71 203 22 72.

www.sentensor.com

https://www.linkedin.com/company/10376694/

Cancel