Trainee Balansbeheer / Vermogensbeheer

Bedrijf
PGB Pensioendiensten
Type
Traineeship
Locatie
Amsterdam
Sector
Actuarial Science

Omschrijving

Kom jij je bed uit voor maatschappelijk verantwoord beleggen? Heb je affiniteit met vermogensbeheer en financiële markten? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Je start met maatschappelijk verantwoord beleggen bij het team Balansmanagement. Je helpt bij het implementeren van het geformuleerde beleid in de portefeuille en zorgt dat de organisatie dit onderwerp hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. Daarna kun je kiezen voor verschillende opdrachten binnen de teams van Balansbeheer. Denk aan het samenstellen van het risicobudget en de allocatie naar de beleggingscategorieën binnen het team Balansmanagement. Of het selecteren, monitoren en beheren van externe managers bij het team External Mandates. Binnen het team Fixed Income & Treasury kun je aan de slag met het beheren van de vastrentende portefeuilles , inclusief derivaten, het uitvoeren van kredietanalyses en het dynamische rentebeleid.

De functie is fulltime (38 uur) voor de duur van in ieder geval één jaar, waarbij je minimaal binnen 2 afdelingen ervaring op gaat doen.

 

Wie ben jij?

Je bent ambitieus en wilt graag het verschil maken in pensioenland. Je hebt ideeën hoe je de pensioenen voor onze deelnemers toekomstbestendig kunt maken en kunt anderen meenemen in en overtuigen van jouw visie. Je wilt je ontwikkelen, veel leren en steekt graag de handen uit de mouwen. Heb je ook nog een master in de econometrie, (bedrijfs-) economie of een bètastudie? Dan is dit de perfecte startersfunctie voor jou.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn PGB Pensioendiensten, de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds PGB. Met ruim 200 medewerkers verzorgen wij de pensioenen van meer dan 300.000 mensen. Daarnaast beheren wij het vermogen van ruim € 25 miljard. Onze belangrijkste taak is de pensioenen goed en betaalbaar te houden, door innovatie van verantwoorde beslissingen. Onze enthousiaste medewerkers nemen verantwoordelijkheid en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Wat bieden wij jou?

Een leuke baan bij een groeiende organisatie die volop in ontwikkeling is met nieuwe initiatieven, met ruimte voor eigen inbreng, een open sfeer en fijne collega’s. Ook krijg je bij ons veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo bepaal jij zelf hoe je jouw werk indeelt. En heb je de ruimte om jezelf te ontwikkelen via trainingen en opleidingen.

 

Solliciteren of meer weten?

Wil jij deze baan? Stuur dan je motivatie + cv naar Fenja Koningstein, HR-adviseur, via hr@pgbpensioendiensten.nl. Heb je vragen over de functie? Dan bel je met Jeroen Rijk, manager Balansmanagement, op nummer 020 7024 328. Een pre-employment screening is onderdeel van het selectieproces. We sluiten de vacature zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden.

Cancel