Junior Data Analist

Bedrijf
Baken Adviesgroep
Type
Student job
Locatie
Amsterdam
Sector
Consultancy, Data Science

Omschrijving

Zoek jij naast je studie een baan, waar je jouw opgedane kennis direct kunt toepassen? Baken Adviesgroep is als jong data-consultancy bedrijf op zoek naar enthousiaste Junior Data Analisten. Ben jij op zoek naar een uitdagende, verantwoordelijke functie bij een groeiende onderneming in Amsterdam? Een positie als Junior Data Analist bij Baken Adviesgroep biedt jou deze uitdaging!

Wie is Baken Adviesgroep?

Baken Adviesgroep is een moderne onderzoeks- en consultancy organisatie met ambitie. Als data-consultant ligt onze focus op het aggregeren, analyseren en inzichtelijk maken van de ontwikkelingen in de economie en de impact daarvan. De nadruk ligt daarbij op onderzoek voor bedrijven en bedrijfstakken, waarbij we ons focussen op nieuwe trends. Wij hebben hiervoor een grondige, maar ook creatieve aanpak. Een van onze specialiteiten is de verzekeringsmarkt. Onze economische modellen en prognoses worden door alle grote verzekeraars in Nederland gebruikt. Op basis van de uitkomsten van ons onderzoek geven we ook strategisch advies aan onze opdrachtgever.

Ons bedrijf bestaat uit een dynamisch en hardwerkend team: een mix van ervaren consultants, parttime studenten en graduates met ambitie. Binnen de informele sfeer op ons kantoor in Amsterdam-Noord word je uitgedaagd jezelf te blijven ontwikkelen.

Wat ga je doen?

Samen met het team van Junior Data Analisten en Junior Business Analisten ga je, onder begeleiding van een ervaren analist, direct met projecten aan de slag. De verschillende projecten vereisen een hoge mate van zelfstandig conceptueel denken, analytisch vermogen en creativiteit. De projecten komen uit verschillende hoeken, wat betekent dat je snel moet kunnen schakelen en je de materie eigen moet kunnen maken.

De werkzaamheden betreffen het, in overleg met de opdrachtgever, analyseren van data en onderbouwen van analyses. Een Junior Data Analist identificeert, analyseert en specificeert de requirements van zowel de business als de opdrachtgever. Je onderzoekt daarbij ook of onze eigen economische en statische modellen toereikend zijn of dat er modificaties en/of vernieuwingen nodig zijn.

Op basis van je projectervaringen ga je, in overleg met de manager, onderzoeken op welke wijze de economische modellen nog beter kunnen aansluiten op de vraag van de opdrachtgever en verwachte toekomstige ontwikkelingen. Met de andere Data Analisten pas je de modellen verder aan. Je bent dus actief betrokken bij de verbetering van de datakwaliteit en de analyse tooling. Je ontwikkelt nieuwe analyses met behulp van technische middelen en weet deze van databron tot management-dashboard te ontsluiten.

Wij verwachten inzet en ambitie en geven jou de mogelijkheid om in een setting met unieke vrijheid en verantwoordelijkheid jezelf te ontplooien tot breed ontwikkelde en ervaren analist.

Wat wordt er van je verwacht?

- Vergevorderd met je Bachelor of Master opleiding;
- Analytisch sterk, goed met cijfers;
- Affiniteit met bedrijfseconomische en statische vraagstukken;
- Affiniteit met software ontwikkeling;
- Innovatief, sterk in het Out-of-the-Box denken;
- Zelfstandig en goed kunnen functioneren in een klein team;
- Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift;
- Ervaring Microsoft Office, Excel en Word;
- Ervaring met SPSS, R of Tableau is gewenst.

Wat krijg je er voor terug?

- Werkomgeving waarin jouw ontwikkeling centraal staat;
- Aantrekkelijk salaris;
- Uitgebreide ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
- Werktijden in overleg;
- Informele sfeer op kantoor in Amsterdam-Noord.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij na het lezen van de vacature enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatie met een motivatiebrief en je CV naar vacatures@bakenadviesgroep.nl.

Cancel