Consultant Forensic Technology

Bedrijf
KPMG
Type
Fulltime job
Locatie
Amstelveen
Branche / Vakgebied
Consultancy, IT & Programming, Risk Management
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

De functie

Cybercrime, witwaspraktijken en terrorismefinanciering: als Consultant Forensic Technology maak je onderdeel uit van hét CSI-team op het gebied van fraude. Wil jij samen met collega’s verdachte zaken tot in de puntjes uitzoeken? Ben je analytisch en nieuwsgierig van aard? Dan is dit de juiste functie voor jou.
 
Als consultant geef jij klanten uit diverse sectoren inzicht in frauderisico’s en help je mogelijke incidenten op het gebied van fraude te detecteren. Je maakt onderdeel uit van een jong, enthousiast en divers team, dat zich richt op de technische aspecten van forensisch onderzoek.  Zo doet het team onderzoek naar IT- en cyber incidenten, financiële en juridische geschillen en vermoedens van fraude, corruptie of economisch machtsmisbruik. Ook houdt het team zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe tools en/of data-gedreven oplossingen die hierbij kunnen worden ingezet.
 
Werkzaamheden waar je aan kunt denken, zijn het onderzoeken van e-mailcommunicatie, het analyseren van gegevens uit databases of het doorlichten van computersystemen op de aanwezigheid van malware. De werkzaamheden kunnen een internationaal karakter hebben, waarbij er vaak wordt samengewerkt met collega’s uit verschillende landen.
 
Afhankelijk van je kennis en interesse zul je actief zijn in één of meer van de volgende vakgebieden:
 

- Forensische data-analyse: met behulp van financiële, administratieve en operationele data detecteer je fraude en onderzoek je de aard en omvang van fraudegevallen. Ook help je bedrijven om fraude te voorkomen en te voldoen aan regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld omkoping en corruptie.

- Computer Forensics en E-Discovery: om fraudeurs te identificeren en frauduleuze activiteiten te detecteren is het vaak nodig om grote hoeveelheden documenten, e-mails, afbeeldingen en/of geluidsfragmenten te analyseren en doorzoeken. Als E-Discovery specialist zorg je dan ook voor het verkrijgen, prepareren en onderzoeken van deze data.

- Cyber Incident Response: bij cyber incidenten zoals cyberaanvallen, malware incidenten, ongewenste toegang tot IT systemen en het lekken van informatie doe je onderzoek naar het incident en help je bedrijven zo goed mogelijk te reageren en deze incidenten te stoppen.

Het profiel

Je bent nieuwsgierig van aard, gedreven en flexibel inzetbaar. Hoe complex een situatie soms ook is, door jouw analytische en kritische blik is jouw werk altijd van hoge kwaliteit. Je hebt aantoonbare affiniteit met fraude en programmeert met gemak. Ook met jouw teamspirit zit het wel goed: je bent een absolute teamplayer die samen met collega’s de waarheid boven tafel wilt krijgen.  
 

Ons aanbod

Optelsom van Talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om je talenten te ontplooien en je eigen carrière vorm te geven.

Wat kun je van ons verwachten?
Werken bij KPMG levert je meer op dan alleen een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s. Je zult niet de enige starter zijn die kiest voor een goed begin van je carrière bij KPMG. Veel medestudenten zijn je voorgegaan en zullen je volgen. Ze zijn straks niet alleen je collega’s, maar worden vaak ook je vrienden.  
 
Naast een uitstekend salaris kun je onder andere rekenen op:

- Laptop en smartphone van KPMG

- Onkostenvergoeding en variabele beloning

- Premievrij pensioen

- Jonge bedrijfscultuur

- Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met passende trainingen, opleidingen en coaching

- Alle KPMG’ers onder de 31 jaar zijn automatisch lid van KPMG Connect: (fun) activiteiten om je ervaringen te delen en te netwerken.

Meer informatie en solliciteren

Ben jij die kritische, analytische consultant die graag in de data duikt? En wil je het verschil maken voor gerenommeerde bedrijven, financiers en overheden? Schroom dan niet om contact op te nemen met Margot van der Bijl, recruiter (vanderbijl.Margot@kpmg.nl). Solliciteren kan via onderstaande button.

solliciteer hier!

Cancel