Actuarieel Model Ontwikkelaar

Bedrijf
Achmea
Type
Fulltime job
Locatie
Apeldoorn, Tilburg
Branche / Vakgebied
Actuarial Science
Taal
Engels, Nederlands
Website
https://werkenbijachmea.nl/

Omschrijving

Als actuarieel model ontwikkelaar bouw en onderhoud je modellen voor de periodieke actuariële rapportages zoals Solvency II en Toereikendheidstoets (IFRS LAT). Deze modellen worden gebouwd binnen het pakket Prophet. Daarnaast worden ook DCS en Excel VBA gebruikt.

Je implementeert rekenregels, rekenmethodieken en producten in de actuariële modellen van het Pensioen & Leven bedrijf van Achmea. Ook vertaal je nieuwe ontwikkelingen zoals IFRS 17 naar onze modellen. Twee keer per jaar zijn er releases. Je zit niet alleen achter je beeldscherm, maar zoekt ook collega’s op om hen te informeren en af te stemmen over actuariële zaken. Daarnaast werk je aan multidisciplinaire (verbeter)projecten.

Beheer & Ontwikkeling

Er werken 5 gedreven collega’s in het team Beheer & Ontwikkeling Prophet. De sfeer is goed en qua competenties zijn we complementair aan elkaar. We zijn onderdeel van de afdeling Insurance Risk (IR), waar ruim 40 actuariële professionals werken aan de producten op het gebied van Verslaglegging en Waarde- & Risicomanagement.
We werken nauw samen met de teams Waardemanagement Pensioen en Actuariële Processen, evenals met andere teams binnen IR en met de andere afdelingen binnen de actuariële keten. Ook nemen we deel aan overkoepelende actuariële projecten binnen Achmea. 

Wat jou uniek maakt als Actuarieel Model Ontwikkelaar

Je bent analytisch sterk en vind het leuk om zelfstandig te werken. Je werkt graag aan je eigen ontwikkeling en spreekt en schrijft goed Nederlands.
Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde master opleiding Actuariële Wetenschappen, Wiskunde, Econometrie.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring met gestructureerd ontwikkelen van actuariële modellen en applicaties en het documenteren daarvan.
 • Ervaring met Solvency II en ervaring met Prophet is een grote pre.

Wat wij bieden

Een functie waarbij je inhoudelijk zeer complex werk gaat doen en niet klakkeloos programmeert. Er zijn veel verschillende producten om te leren kennen.

Wij bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • Een salaris tussen € 3.753,- tot € 5.224,- (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week). Afhankelijk van de kennis en werkervaring die je meebrengt, word je ingeschaald.
 • Een actuariële toeslag.
 • Een functie voor 27 uur ( 3 x 9) tot 36 uur per week.
 • De keuze of je vanuit Apeldoorn of Tilburg werkt. Als je kiest voor Tilburg, dan verwachten we dat je een keer per twee weken in Apeldoorn komt werken. Je kunt wat ons betreft snel starten.
 • Veel mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken. Zo kunnen we onze klant optimaal van dienst zijn, ons werk efficiënt doen en creëren we een goede balans tussen werk en thuis. De meeste collega’s werken bij een fulltime werkweek, twee dagen vanuit huis.
 • 144 wettelijke verlofuren op basis van een 36-urige werkweek.
 • een keuzebudget voor je bovenwettelijke verlof (62 uur o.b.v. 36 uur per week), vakantietoeslag (8 %) en eindejaarsuitkering (8,33%). Jij kiest wanneer en hoe je je keuzebudget laat uitbetalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra verlofuren te kopen of om je vakantietoeslag in september uit te laten betalen.
 • korting op je ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis.
 • korting op schadeverzekeringen die je afsluit bij Centraal Beheer en Interpolis.

Solliciteer

Cancel