Consultant Data Extraction en Analytics

Bedrijf
PwC
Type
Fulltime job
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Consultancy, Data Science
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://www.pwc.nl/nl/carriere.html

Omschrijving

Technologie krijgt een steeds centralere rol binnen onze praktijk. Het Data Extraction & Analytics team zorgt ervoor dat wij daarom technologisch vooruitstrevend blijven en optimaliseert of implementeert vernieuwde processen en systemen. Wil jij niet langer wachten en graag in een technologische omgeving aan de slag? Kom dan ons team versterken!

Hoe ziet je werk eruit?

Je begint vanaf de eerste dag met het werken in een leuk en gezellig team van professionals die in nauwe samenwerking met collega’s en klanten oplossingen bedenkt voor problemen in het gebied van alle Lines of Service (Tax, Advisory en Assurance). Je krijgt een kijkje in de keuken bij onze huidige oplossingen en ontwikkelingen, zoals onder andere de dashboard projecten, de lopende software ontwikkelingen en onze data straat van klant naar analyse.
Als spin in het web ben jij niet alleen verbonden met onze klanten, maar ook met talloze medewerkers binnen zowel Tax als ook binnen Advisory en Assurance. Als junior consultant ben jij een geboren innovator en gaat aan de slag met onder andere: Dashboards, Scripting, Programmeren, Data Extraction, Data Analytics, Robotics, Artificial Intelligence en Machine Learning.
Je leert hoe de communicatie zowel intern als extern verloopt. Hoe je processen kunt bespreken met zowel technisch als minder technisch aangelegde personen en hoe je uit deze besprekingen procesverbeteringen kunt samenstellen. Je werkt mee met het team op deze verschillende projecten en leert zo onze ontwikkelingen en jezelf kennen om een gerichte keuze te maken in waar jij je in wilt professionaliseren.

Wie ben jij?

Je bent op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan. Je zoekt theoretische kennis maar past deze graag zo snel mogelijke toe in de praktijk. Je bent iemand die denkt in oplossingen, nooit bang is om iets nieuws te leren en goed contact kan leggen met collega’s en klanten. Daarnaast ben je ook:

 • In het bezit van een HBO of WO opleiding Econometrie, Computer en/of Data Science, Kunstmatige Intelligentie, Wiskunde, Informatica, Tax & Technology, Informatie of Business IT and Management of vergelijkbaar;

 • Uitstekend in het gebruik van Nederlands en Engels in woord en geschrift;

 • Een sociale en ambitieuze teamspeler die graag kwaliteit levert;

 • Bekend met onder andere VBA, C#, Java en SQL of visualisatiesoftware als Qlik, Tableau en PowerBI.

 • Je gelooft in zowel intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;

 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;

 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;

 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;

 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Wat bieden wij je?

Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes. Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;

 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top-specialist;

 • Flexibel werken;

 • Teamevents;

 • De mogelijkheid om na een aantal jaar een periode in het buitenland te werken;

 • Veel trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk;

 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;

 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;

 • Lease auto of autoregeling;

 • Laptop, iPhone;

 • 30 vakantiedagen

Wie zijn wij?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.
We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden - Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible - ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

Deze functie valt binnen de praktijk Tax Reporting & Strategy en is onderdeel van het werkveld Tax. Dit is een brede praktijk met veel afwisselende werkzaamheden en projecten. Klanten kunnen bij ons terecht voor advies bij de opzet, inrichting en monitoring van hun financiële, fiscale en administratieve processen.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Solliciteer dan meteen! Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;

 • Motivatiebrief;

 • Cijferlijst Bachelor en Master.

Heb je vragen over deze vacature? Stuur een e-mail naar onze Recruiter Jamie Berkhout: jamie.berkhout@pwc.com. We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw aanvraag.

Cancel