Data Analyst

Bedrijf
Exelerating
Type
Fulltime job
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Data Science, Business Analytics, Consultancy, IT & Programming
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

De uitdaging:

Marktintelligentie leveren aan de grootste vermogensbeheerders in Europa

Exelerating verzamelt en analyseert openbare data voor de Europese institutionele markt en zet deze met zelf ontwikkelde software om in stuurinformatie. Wij bekijken en analyseren de beleggingsportefeuilles van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Wij onderzoeken in welke beleggingscategorieën zij beleggen, hoeveel zij hierin beleggen en welke vermogensbeheerders deze assets beheren. Dit doen wij voor de grootste vermogensbeheerders en consultants in Europa.

Als Data Analyst ben je vanaf het begin tot aan het einde van dit dataproces nauw betrokken. De nadruk van je werkzaamheden liggen op het verzamelen van (kwalitatieve en kwantitatieve) data, het verwerken van deze data en het ontwikkelen van rapporten en dashboards voor de eindgebruiker. Verder heb je direct contact met onze klanten en ondersteun je deze klanten met het maken van analyses over de institutionele markt. Tijdens deze werkzaamheden kijk je continu met een kritisch oog naar bestaande producten om deze vervolgens te optimaliseren.

Je werkzaamheden bestaan ook uit het in kaart brengen van een nieuwe markt. Je gaat uitzoeken hoe, waarin en door wie er in deze markt wordt belegd. Het doel hiervan is om, door middel van onze technieken, deze markt op dagbasis te volgen en de data beschikbaar te stellen in een nieuw product voor onze gebruikers.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende en inspirerende werkomgeving bij een klein bedrijf dat samenwerkt met meer dan dertig van de grootste vermogensbeheerders en consultants actief in de Europese institutionele sector. Tijdens je werkzaamheden heb je nauw contact met de klant om deze te ondersteunen met zelfgemaakte analyses. Je krijgt ook de mogelijkheid om je op verschillende onderdelen in data-analytics te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in Python, PHP, SQL en/of Tableau.

Exelerating

Exelerating is een data-analysebedrijf dat gespecialiseerde managementinformatie levert aan de institutionele markt. We richten ons op vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Zij beleggen grote hoeveelheden aan vermogen en eisen daarom hoge normen voor de informatie die ze gebruiken om beslissingen te nemen.

Exelerating heeft een dynamische database ontwikkeld die constant up-to-date wordt gehouden. Dit gebeurt door continu duizenden openbare bronnen te scrapen en te organiseren op betrouwbare en relevante gegevens. Dit levert een enorme hoeveelheid aan gegevens op, die we filteren met slimme applicaties en algoritmen. Met behulp van deze gegevens maken we praktische en bruikbare stuurinformatie, die beschikbaar is in onze online omgeving. Beslissers, datawetenschappers, marketeers, sales- en accountmanagers van institutionele partijen kunnen te allen tijde inloggen en zelfstandig hun eigen analyses uitvoeren.

Klik hier voor meer info over Exelerating

Interesse?

Mail je motivatiebrief en CV

  • Quirijn@exelerating.nl
  • 06 36 01 45 97
Cancel