Tax Traineeship

Bedrijf
PwC
Type
Traineeship
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Consultancy
Vereiste taal
Engels, Nederlands
Website
https://www.pwc.nl/nl/carriere.html

Omschrijving

Word met jouw unieke achtergrond een topfiscalist en behaal een tweede mastertitel!

Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd. In toenemende mate verandert de context waarbinnen de adviseurs van PwC werken vanwege technologische, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen. Daarbij zijn jouw analytische vaardigheden, unieke achtergrond en messcherpe beoordelingsvermogen de ideale basis om je te specialiseren in hoogwaardig advies aan onze klanten. Je hebt waarschijnlijk nooit aan een werkgever als PwC gedacht. Toch hebben wij een mooie uitdaging voor je: het Tax Traineeship: een mix van werken in de belastingadviespraktijk en het behalen van een Mastertitel Fiscaal Recht.

Om lastige vraagstukken op te lossen hebben we alle denkbare talenten nodig. Intelligente, ambitieuze en betrokken mensen met verschillende studieachtergronden en culturen. Die anders kijken en andere vragen durven te stellen. PwC streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Alleen zo, geloven wij bij PwC, komen we tot nieuwe, verfrissende oplossingen voor onze klanten.

Wie ben je?

Ben je bijna klaar of heb je net je masterdiploma behaald buiten het fiscale werkveld met bovengemiddelde studieresultaten en ben je nog niet uitgeleerd? Dan heb je alles in huis om een goede fiscalist te worden.

Met jouw toewijding, nieuwsgierigheid en scherpe blik heb je namelijk de ideale basis in huis om je te specialiseren in de fiscaliteit, om daarmee onze klanten te helpen met hun fiscale vraagstukken.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Het Tax Traineeship start per 1 september 2021. Het traineeship biedt praktijkervaring en opleidings– en ontwikkelmogelijkheden door middel van het behalen van een tweede master in een stabiele en prettige werkomgeving. Het traineeship duurt drie jaar. Omdat de fiscale studie in het Nederlands wordt gegeven is het van belang dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal. Na de introductiemaand zal je de eerste twee jaar, drie dagen per week werkzaam zijn in de praktijk, de twee overige dagen besteed je aan de pre-master en Master Fiscaal Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dan heb je je Master afgerond, zodat je het laatste jaar van je traineeship volledig aan de slag kan binnen de praktijk.

Elk jaar van het traineeship zal je meedraaien met een ander team van onze fiscale praktijk. Jouw werkzaamheden variëren van het meewerken aan adviezen voor (inter)nationale (beursgenoteerde) klanten tot het zoeken naar efficiënte technologische oplossingen voor klantvragen. Je werkt hierin samen met andere specialisten, voornamelijk fiscalisten. Juist door jouw afwijkende studieachtergrond breng jij nieuwe inzichten mee die onze fiscalisten weer verder helpen. In de loop van het traineeship krijg je steeds meer verantwoordelijkheden die bij je ontwikkeling passen.

Als je het traject met succes hebt afgerond, heb je een tweede master op zak, drie jaar werkervaring opgedaan in verschillende werkvelden en zet je je dienstverband voort op een vaste plek binnen PwC.

Welke kansen biedt het Tax Traineeship?

  • Goede opleidings- en studiemogelijkheden o.a. door het behalen van een tweede mastertitel samen met andere trainees;

  • Het opdoen van veel praktijkervaring binnen een grote, internationale organisatie;

  • Na het traineeship in vast dienstverband bij PwC blijven;

  • Na het traineeship zijn er verschillende internationale mogelijkheden als je daar interesse in hebt;

  • Doordat je ervaring opdoet binnen de verschillende teams, bouw je aan een breed netwerk en fijn contact met collega’s en klanten. Zo ontwikkel je je tot allround adviseur;

  • Onze uitgebreide arbeidsvoorwaarden zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

Solliciteren?

Heb je interesse en voldoe je aan bovenstaande profiel? Solliciteren kan tot en met 17 mei 2021. Op 19 mei hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor de sollicitatieprocedure en start je middels een online assessment. Voor het assessment krijg je 7 dagen de tijd.

Je hoort dan uiterlijk 28 mei de terugkoppeling op het gemaakte assessment en of je wel of niet wordt uitgenodigd voor de fiscale casus. Daarna volgen de selectiedagen (15 tm 18 juni) en de eindopdracht (in de week van 28 juni). Houd deze data dus vrij in je agenda!

Heb je vragen over dit unieke traineeship? Neem dan contact op met mij of één van de trainees. Ook kan je nog kijken op de website van het Tax Traineeship voor meer informatie en het sollicitatie proces.

Trainees

Lars Goossens -  lars.goossen@pwc.com  / +31 6 39278016

Lan Duong - lan.duong@pwc.com  / +31 6 12041472

Caroline Menu - caroline.menu@pwc.com / +31 6 12415868

Recruiter PwC

Jamie Berkhout – Jamie.berkhout@pwc.com / +31 6 39873091

Cancel