Junior Modelvalidator

Bedrijf
PGGM
Type
Fulltime job
Locatie
From home
Branche / Vakgebied
Risk Management
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Wil jij bijdragen aan het best-in-class risicomanagement binnen PGGM?

Jouw rol

Binnen het Modelvalidatieteam draag jij bij aan goed, efficiënt en robuust modelrisicomanagement voor PGGM en samen met jouw collega’s valideer jij de modellen van PGGM. Jij hebt plezier in het op professionele wijze analyseren van modellen en weet hier de sterke kanten en verbeterpunten van te noemen. Je draagt er aan bij dat de modellen die binnen PGGM gebruikt worden, voldoen aan de standaarden die PGGM hieraan stelt. Met jouw enthousiaste houding adviseer jij de business en modelontwikkelaars over modelontwikkeling en modelbeheer.

Naast het uitvoeren van bovengenoemde taken zal je ook de rapportage verzorgen over de uitgevoerde validaties en de modelrisico’s die hierdoor in beeld komen. Dit zal je op een zowel kwantitatieve als kwalitatieve manier doen.

Deze functie geeft je de gelegenheid om veel te leren over een scala aan modellen (waaronder vermogensbeheer-, pensioenbeheer-, actuariële en ALM-modellen) en een groot netwerk binnen PGGM op te bouwen. Omdat Modelvalidatie een klein team is, krijg jij veel ruimte en verantwoordelijkheid om concreet bij te dragen aan verbeteringen bij PGGM.

Jouw afdeling binnen PGGM

In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

Het Modelvalidatieteam is een relatief nieuw team binnen Risk & Compliance. Het team met 3 medewerkers geldt als autoriteit op het gebied van modelrisico. Het team heeft als kerntaak het controleren of presenteren van modellen met als resultaat dat het modelrisico goed wordt beheerst. Het team stimuleert best-in-class risicomanagement binnen PGGM en start constructieve discussies bij onze klanten, management en Front Office.

Alvast online kennis maken met je collega’s? Neem een kijkje op Risk & Compliance vakgebiedpagina. Hier vertellen verschillende collega’s hoe het is om te werken binnen PGGM. 

Jouw achtergrond

Je bent nieuwsgierig en leergierig om zaken te begrijpen en te verbeteren. Je gaat nauwkeurig en precies te werk, zonder dat je het zicht op het grotere geheel uit het oog verliest. Door jouw enthousiaste en toegewijde manier van werken, ben je iemand die zich de complexe materie snel eigen weet te maken en deze ook zo uit weet te leggen, dat iedereen het begrijpt. Daarnaast zorgt jouw communicatieve houding ervoor dat jij gemakkelijk het gesprek aangaat met modelontwikkelaars, modelgebruikers en andere belanghebbenden.

Wij zijn op zoek naar een collega:

 • Met afgeronde academische studie in Economie/Finance, of een meer kwantitatieve richting;
 • Bij voorkeur aangevuld met FRM/CFA/VBA/AAG of de bereidheid om verder te leren;
 • Analytisch sterk, teamspeler en nauwkeurig met oog voor detail;
 • Verantwoordelijk, onafhankelijk, en communicatief;
 • Affiniteit met pensioenen, financiële instrumenten en financiële markten;
 • Kennis van programmeertalen zoals VBA, Python en/of SQL is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen, elkaar uitdagen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur. Ons moderne en marktconforme arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren.

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris in schaal 9 van de CAO (algemeen)
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, waarin je veel vrijheid hebt om je werkweek in te delen, om een optimale ondersteuning te zijn voor de business èn het thuisfront;
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer).
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen (zoals bijvoorbeeld CFA of FRM).
 • ·een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
 • Een waar je werkt-budget waarbij je een flexibele vergoeding ontvangt afhankelijk van je werklocatie en waarbij OV 2e klasse 100% wordt vergoed.
 • Een vergoeding van max EUR 900,- inc btw per 5 jaar om je thuiswerkplek arbo-proof in te richten.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op werkenbijpggm.nl.

Meer weten?

Junior Modelvalidator: jouw nieuwe baan bij PGGM? Wil jij als Junior Modelvalidator de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met campus recruiter Inez Crolla, +316 83240801 (liefst eerst een Whatsapp sturen) of inez.crolla@pggm.nl. Je bent ook van harte welkom voor een virtuele kop koffie met een van de teamleden. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op pggm.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure. 

PGGM en Corona

Door COVID19 werken de meeste PGGM’ers grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PGGM te geven.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze afdeling Corporate Communicatie

Inez Crolla 2

Inez Crolla

Campus recruiter

0683240801

inez.crolla@pggm.nl

Cancel