WO-stage Tekstanalytics

Bedrijf
Belastingdienst
Type
Internship
Locatie
Utrecht
Branche / Vakgebied
IT & Programming
Vereiste taal
Nederlands
Start op
11 januari 2023

Omschrijving

WO-stage Tekstanalytics

Grote hoeveelheden tekstdata verwerken met machine learning én maatschappelijke impact maken tijdens je stageperiode? Bij het dienstonderdeel Datafundamenten & Analytics (DF&A) van de Belastingdienst in Utrecht doe je het allebei! Hier werk je samen met collega’s die tekstanalytics onderzoeken en implementeren in onder andere onze inkomende en uitgaande correspondentie. Zo verbeteren we onze dienstverlening aan burgers, bedrijven en medewerkers.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Je gaat werken aan een model dat verschillende taalhandelingen (speech acts) in modelbrieven kan herkennen. Aan jou om het best voorspellende model te construeren!  Het doel is om dit model uiteindelijk toe te voegen aan een klantapplicatie die momenteel wordt ontwikkeld ter ondersteuning van het verbeteren van modelbrieven. Onze applicatie analyseert de brief en merkt concrete punten aan die de leesbaarheid van brieven vergroot. Zo dragen we bij aan duidelijke correspondentie voor iedere belastingbetaler.

Het mooie aan jouw stage? Je bent bij alle ontwikkelfases betrokken. Van het opwerken, cleanen en klaarzetten van data tot het annoteren van teksten en taalkenmerken. En van het uitwerken, programmeren, trainen en selecteren van modellen tot het verwerken van de resultaten die je beste model levert. 

Stageduur: in overleg (bij voorkeur 4 maanden of langer) voor 32 tot 40 uur per week.

Volg deze link voor meer informatie.

Cancel