Junior actuaris / modelleur

Bedrijf
PGGM
Type
Fulltime job
Locatie
Zeist
Branche / Vakgebied
Sustainability, Trading, Actuarial Science, IT & Programming, Retirement & Insurance

Omschrijving

Junior actuaris / modelleur

Jouw rol

Als (junior) actuaris / modelleur ga je vanaf dag één aan de slag met eigen ontwikkelde modellen en ontwikkelt deze verder. Je doet onderzoek naar ontwikkelingen in deelnemersbestanden van pensioenfondsen met de nieuwste technieken (bijvoorbeeld AI), maar ook cyclische werkzaamheden zoals een actuarieel jaarwerk. Je interpreteert de resultaten en samen met je collega’s zorg je voor een gedegen verantwoording aan de klant en andere betrokken partijen. Geleidelijk krijg je steeds meer ruimte om zelf richting te geven aan je rol. Je groeit in je functie uit tot een inhoudelijk expert en vraagbaak of tot een volwaardig gesprekspartner voor de klant(en). Je werkt intensief samen met verschillende collega’s binnen PGGM. Zo werk je samen met disciplines als Pensioenbeleid, Productontwikkeling, ALM-advies, evenals met andere bedrijfsunits binnen PGGM zoals Pensioenbeheer, Vermogensbeheer en Corporate Staf, om tot de best mogelijke analyse en verantwoording te komen voor onze institutionele klanten en de deelnemers van onze klanten. Het maakt elke dag weer uitdagend. Zo ontwikkel je jezelf verder tot een professionele allround actuaris of modelleur, met zowel kennis over pensioenverplichtingen, pensioenspaarpotjes (in het nieuwe pensioenstelsel), risicomanagement en ontwikkelingen in het deelnemersbestand. Afhankelijk van je kennis, ervaring en ambitie gaan we samen kijken naar jouw werkzaamheden op de afdeling.

Kortom: Wil jij werken in een dynamische omgeving, waar je een significante bijdrage kan leveren aan de analyse en verantwoording, maar ook aan het nieuwe pensioenstelsel? Solliciteer dan nu voor de functie van junior actuarieel medewerker / modelleur bij PGGM!

Jouw afdeling binnen PGGM

De afdeling Actuariële Verantwoording & Analyse bestaat uit een team van 16 gedreven analytische professionals. De afdeling valt onder de bedrijfsunit Institutional Business (IB) en heeft als taak om de institutionele klanten van PGGM te adviseren over de verantwoording van de financiële opzet over collectieve pensioencontracten en daaraan gerelateerde individuele, aanvullende pensioenproducten. In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de Pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 252 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld. Op onze afdeling werk je op meerdere terreinen: modellering, onderzoek, rapportages, data science en risicomanagement. Je werkt in een gemotiveerd team met een kwantitatieve achtergrond. De sfeer is open, collegiaal en professioneel. We vinden inhoudelijke gedrevenheid en uitstekende ontwikkelmogelijkheden heel belangrijk en we investeren daarom veel in opleiding van kennis (bijvoorbeeld via studie gefaciliteerd door PGGM) en vaardigheden (training on the job). Wij zijn ook een afdeling die voortdurend wil verbeteren en zo inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. Zo zijn er volop kansen voor onderzoek en innovatie. 

Jouw achtergrond

De ideale collega herkent zich in:

 • Afgeronde academische opleiding, kwantitatief zoals Econometrie of Wiskunde is een pre;
 • Je hebt 0 tot 2 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in functies met een financieel-analytische achtergrond;
 • Je bent nieuwsgierig en hebt een passie voor pensioen, big data en programmeren (Python, R en/of C#);
 • Je hebt een resultaatgerichte, analytische en oplossingsgerichte werkhouding;
 • Nauwgezet, doorzetter en ambitieus;
 • Je werkt graag in teams en weet van aanpakken;
 • Sterke communicatieve vaardigheden, in staat om complexe materie op heldere wijze uit te leggen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf.

Jij mag rekenen op:

 • Een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact;
 • Een bruto maandsalaris in schaal 9, afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden (parttime mogelijk);
 • Een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen;
 • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%;
 • Ruim 26 vakantiedagen;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Flexibele mobiliteitsvergoeding, afhankelijk van je werklocatie;
 • Een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer);
 • Een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ;
 • Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Meryem el Ajjouri (Campus Recruiter) via 06-51064717 of meryem.el.ajjouri@pggm.nl. Wil je eerst een informeel gesprek met één van de teamleden hebben? Je bent van harte welkom voor een virtuele kop koffie. 

Cancel