Referenties

Studieadviseur 

Gaat het niet zo lekker met je studie, maar weet je niet goed bij wie je aan de bel kan trekken? Voor persoonlijk advies en begeleiding bij uiteenlopende thema's, zoals twijfels over je studiekeuze of (dreigende) studievertraging, kan je altijd terecht bij de studieadviseur als eerste aanspreekpunt.

Studentenpsycholoog

Heb je last van stress, somberheid, angst, onzekerheid of andere mentale klachten? De studentenpsycholoog is er om jou te helpen met persoonlijke problemen die het studeren in de weg staan. Je hebt geen verwijzing nodig voor de studentenpsycholoog. 

Heb jij last van zelfmoordgedachten? Ga dan naar de website voor zelfmoordpreventie www.113.nl of bel naar 113 of 0800-113. 

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag, zoals pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of discriminatie? Een vertrouwenspersoon biedt je steun en helpt je bij het zoeken naar een manier om het te stoppen of te voorkomen dat de situatie verergert. Indien nodig verwijst de vertrouwenspersoon je door naar professionele hulpverleners. 

E-health modules 

Volg gratis een van de zelfhulp E-Health modules die speciaal aangeboden worden voor UvA-studenten. Je kunt kiezen uit de modules: Omgaan met Corona-stress, Eenzaamheid bij Corona, of Thuiswerken. Meld je aan via de website van Huisartsenpraktijk UvA

Overige hulp

  • All Ears is een initiatief voor UvA-studenten door psychologiestudenten van de UvA. Je kan All Ears gratis bellen wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor. Misschien moet je even je verhaal kwijt over een discussie met een huisgenoot, heb je een rare droom gehad of heb je moeite met het plannen van je week. De vrijwilligers staan voor je klaar en zijn letterlijk All Ears!
  • Caring Universities biedt wetenschappelijke e-health programma’s aan om je stemming aan te pakken, aan je stress te werken, uitstelgedrag te overwinnen of met corona-gerelateerde problemen aan de slag te gaan. De programma’s zijn ontwikkeld door klinische psychologen, voortdurend getest en geupgrade, en volledig gratis. E-coaches gaan graag online met je in gesprek om je tijdens de programma's te ondersteunen.
  • UvA-psychologiestudent Seung Ju Kim is een speciale podcastserie gestart waarin studenten onderwerpen bespreken zoals mentale gezondheid en eenzaamheid. Je kan de podcast Voiced Vulnerabilities beluisteren via deze link.
  • De Alles Oké? Supportlijn is in 2021 opgericht door De Kindertelefoon, omdat ook jongeren van 18 tot 25 jaar een luisterend oor verdienen. Dus zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen met je studie? Maak je je zorgen om de toekomst? Doe anoniem je verhaal via de website.
Cancel