LEST

Het Landelijke Econometristen Sport Toernooi wordt jaarlijks in september georganiseerd door één van de studieverenigingen van het LOES (Landelijk Orgaan der Econometrische Studieverenigingen).

In 2016 heeft het sporttoernooi een naamsverandering ondergaan: van LEVT (Landelijk Econometristen Voetbal Toernooi) naar LEST. Dit jaar werd er namelijk naast het traditionele voetbaltoernooi, competatief én recreatief, ook een sport- en spelpentatlon georganiseerd. Onderdelen hiervan waren bubbelvoetbal, boogschieten, paardenrace, trefbal en een sweeper. Traditioneel wordt de LEST afgesloten met een heerlijke barbecue en afgelopen jaar zelfs met een feest!

De historie van de VSAE op de LEVT/LEST is erg succesvol. De LEVT 2011 werd door de VSAE gewonnen. De helden van FLEX gingen er terecht met de overwinning vandoor. Bij de LEVT 2012 was titelprolongatie het beoogde doel, maar een penaltyserie in de halve finale gooide roet in het eten. Gelukkig herstelde De Amsterdamsche Godenzonen (met een hoog FLEX-gehalte) zich bij de LEVT 2013. In een spannende finale werd een team van Kraket verslagen en dus ging ook dit jaar de VSAE met de beker naar huis. In 2013 wist de VSAE ook beslag te leggen op de Deloitte Penaltycup, alle bekers werden dus weer meegenomen naar Amsterdam! Met verve heeft de VSAE vervolgens in 2014 en 2015 haar titel verdedigd. In 2016 moest de VSAE het zonder de talenten van De Amsterdamsche Godenzonen doen, maar gelukkig nam Team Marlboro Gold de taak om de titel te verdedigen erg serieus en namen zij de bokaal van de recratieve pool mee naar Amsterdam. Met 5 titels in de afgelopen zes edities mag gerust gezegd worden dat de VSAE beschikt over de beste voetballers in Econometrieland!

Ook bij het nieuwe onderdeel, de sport- en spelpentatlon doen de VSAE'ers het erg goed. Het team 'De winnaars van vorig jaar' hebben het afgelopen jaar (2017) de beker mee naar huis mogen nemen ook in 2018 heeft de VSAE de winst gepakt. 

Neem een kijkje op de website van de LEST voor meer informatie.

Cancel