Afstudeeropdracht bedrijfskundige informatica/business IT & management

Bedrijf
Belastingdienst
Type
Thesis Project
Locatie
Apeldoorn
Branche / Vakgebied
Data Science, Government services
Vereiste taal
Nederlands
Website
http://werken.belastingdienst.nl/data-en-analyse

Omschrijving

Kom afstuderen in een IT-omgeving die altijd vernieuwt en verbetert. In deze stage bij de Belastingdienst doe je een afstudeeronderzoek op het snijvlak van fiscaliteit en ICT. We richten het onderzoek samen met jou in, zodat deze aansluit bij jouw wensen. Soms werk je vanuit kantoor in Apeldoorn en soms vanuit huis. Waar je ook bent: jouw ervaren collega’s staan altijd klaar om te helpen. Leer meer en help bij het toegankelijker maken van de Belastingdienst voor iedereen.

 

Dit doe je bij de Belastingdienst

Regel-gebaseerd werken voor het vaststellen van rechten en plichten van bedrijven en burgers. Dat doen we bij de Belastingdienst steeds vaker. Met die regels stellen we bijvoorbeeld de hoogte van de belasting vast. Zo’n aanpak maakt de informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst wendbaarder. En het maakt een besluit begrijpelijker voor burgers, bedrijven en medewerkers van de Belastingdienst. Een soortgelijke aanpak is er al rond gegevens. Bij het heffen van belasting zijn de gegevens én regels van belang. Wat is er daarbinnen mogelijk en past binnen wetgeving? Hoe ziet de interactie eruit en met welke factoren moeten we rekening houden? Daar doe jij onderzoek naar.

Jij onderzoekt hoe we burgers, bedrijven en medewerkers een toegankelijk beeld kunnen geven over hoe ze geregistreerd staan. Wat hun rechten zijn en welke regels er in hun situatie gelden. Je kunt voor je onderzoek vergelijken met andere partijen die soortgelijke uitdagingen aanpakken. Denk hierbij aan de bestaande tool voor Regelbeheer, zoals ALEF. Of de juridische scenario’s vanuit iKnow, of methodes zoals Flint. Hierbij kan bijvoorbeeld ook het theoretisch kader van W.N. Hohfeld een mooi uitgangspunt bieden.

 

Een bijzondere baan, omdat...

  • je terechtkomt in een uitdagende en vernieuwende technologische omgeving.
  • je in deze stage zaken leert waar je de rest van je loopbaan voordeel van hebt.
  • je samenwerkt met ervaren ICT-professionals die verstand hebben van technologie en bedrijfsprocessen.

“Afstuderen in een grote organisatie waar je diverse raakvlakken van de ICT-wereld mag aanraken. Dat was zo’n toffe uitdaging. En vervolgens kreeg ik de kans om te blijven." - Martin, voormalig ICT-stagiair.

 

Wanneer past deze baan bij je?

  • Je volgt een masteropleiding in de richting van bedrijfskundige informatica of business-IT en -management.
  • Je bent bekend met Java, Jetbrains MPS, domeinspecifieke talen en transpilers.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

 

Jouw competenties

  • Initiatief
  • Samenwerken
  • Plannen en organiseren
  • Zelfontwikkeling

 

Solliciteren voor een stage

Stagevacatures worden meerdere keren per jaar opengesteld, met name in februari en september. Als je in februari solliciteert, dan start je in september en andersom. Open sollicitaties zijn helaas niet mogelijk. Het sollicitatietraject voor stagiairs bij de Belastingdienst bestaat uit 3 stappen.

Tijdens deze stappen willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel onze stagevacatures.

 

Solliciteer hier!

Cancel